Med lakritspulver så kan du göra ditt eget lakritsgodis hemma

Laktits är det många som uppskattar och lätt blir sugna på. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits inte är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på syntetisk väg och som likaså kallas för salmiak.

lakrits

Använda lakritspulver för att producera eget lakritsgodis

Det är klart att du kan göra ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är ej så svårt som man kan förmoda. Man kan faktiskt få fram lakritspengar och övrigt som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha korrekt verktyg. I själva verket så är det inte svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att erhålla den salta lakritssmaken.

Det finns fler efterrätter och godis som man kan skapa med den här smaken. Har man enbart lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och göra om dessa till lakritsvarianter. Det här kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Om du inte vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Om du ej har så mycket fantasi och helt enkelt inte begriper hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan självklart likaså se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till enorm hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Stundvis så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men om det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Roligt att frångå traditionella recept och våga satsa på något udda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta ständigt men faktum är att det finns mycket kvar att vidga inom nischen lakritsgodis. Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du testa dig fram och försöka finna nya kombinationer. Var inte rädd att prova, salt och sött går även bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man inte behöver vara rädd för att bruka

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att uppskatta smaken endast för att den är salt och påminner om lakrits. Har man å andra sidan påhälsning från utlandet så kan hända man ska vara en aning eftertänksam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och icke alls som godis.