Rengöring och desinfektion av valphage

Även om om du inhandlat en använd valphage i behov utav en bra rengöring, eller det är dags att feja din nyinköpta så blir det ett fall av av skrubbning, men modernare valphagar är mestadels enormt lätt att feja och desinficera.

Vi får väl hoppas att man köpt en valphage med ordentligt plastgolv samt zero andra alldenstund de är lättare att hålla rena och desinficera.

Att feja dessa är mycket enkel – plocka ut alla leksaker samt övriga lösa föremål, dammsug ut matrester samt tidningsbitar alternativt om man brukat strö och glöm inte att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en våt svamp eller några våtservetter baby.

Skaka ut, eller dammsug, tvätta och byt sängkläder.

En alternativt två gånger i veckan är allt som behövs för en väluppfostrad hundvalp, som fungerar bra med sin potträning.

Man bör rensa ut kiss och bajs dagligen från lådan samt kassera det.

När du använder strö utav en god kvalitet [läs om potträning i enskild inlägg för mer information] kan man blott rensa ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – lite avhängig på storleken på valpen och lådan.

Självklart om du använder papper under träningen alternativt annat stoff, måste man dränera dessa dagligen eller flera gånger om dagen, om det krävs.

Om man har köpt en använd valphage där den förutvarande ägarens valp alternativt valpar innehar kraftig tassavtryck med torkat bajs så ska den rengöras samt om vädret tillåter, innan du bär in den tvätta av den med hjälp utav en trädgårdsslang.

En bäst spolning får allmänt bort den värsta smutsen, spraya med en lösning utav blekmedel samt diskmedel om det är en rostskyddad valphage annars använd blott tvättmedel om det är en tygklädd hage.

Låt skummet sitta samt dra i lite och vid behov ta en svamp alternativt skurborste till hjälp.

Skölj av redigt, vänd upp och dra ner på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd hage kanske man vill begagna ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som allmänt inte bleker samt förstör tyget.

Klart!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt besudlad.

Om det är genomförbart låt allt lufttorka i solen under en timma eller så – solsken är en naturlig bakterie / smittämne mördare och de luktar bra därefter och är redo att nyttjas så snart det är torrt.

För att vara säker bör man bearbeta samtliga begagnade lekhagar eller en som har förvarats alternativt inte används på ett tag med mer grundlig rengöring och desinfektionsmedel.

Man vill inte exponera din nya lilla hundvalp för okända bakterier, mikroorganismer eller övervintrande insekter och spindlar.

Jag föreslår att man gör en djupgående rengöring som rutin åtminstone en gång varannan var tredje vecka, ehuru valpen fungerar tillverkar bäst med potträning samt håller sin plats rätt så fläckfri.

Detta kommer att försäkra dig bland andra att du ej får mögel problem som utvecklas alternativt bakterier byggs opp på grund av vattenspill, tappade foderbitar, mat alternativt avfall som hamnar i skrymslen och vrår.

Fördel att det stå sig din valphage att lukta gott det ser fint samt rent ut.

Vi handlar ej våra valphagar begagnade utan innehar hittat jättebra samt mycket flexibla till bäst pris dessutom på www.allt-fraktfritt.com