Saigonkanel hjälper dig i form

Ketos stimuleras med hjälp av Vietnamesisk kanel

Få känner till att kanel har långt fler goda egenskapen än enbart smakgivare! De som anslutit sig till dieter med begränsat kolhydratsintag, såsom LCHF, Atkins eller Dukan «fårlov» att krydda med kanel, det är en av få helt accepterade smaksättare – en annan vanlig är vanilj. Vad som har upptäckts via detta är hur kanelen inte endast är acceptabel, utan till och med en enorm hjälp åt personer som strävar efter ketos – och den bästa av alla är den vietnamesiska kanelen som är den mest komplexa formen av Kassiakanel, och som skänker långt bättre effekt än «den äkta kanelen» Ceylon.

Vietnamesisk kanel – eller Saigonkanel som denna kanelsort vanligtvis kallas – har visat sig slunga in kolhydratsratare i ketos mycket kvickt och effektivt.

Trots att man upplever sig hård med sitt kolhydratintag så tycker många LCHF:are att det ändå tar tid för kroppen att gå in i det fettförbrännande ketostillståndet, men om man tillför Saigonkanel i sin dagliga diet så ökar insulinkänsligheten och kroppen hamnar mycket fortare i ett ketogent läge.

Saigonkanel är en formfixare för samtliga

Det här med Saigonkanelens ketosstimulerande egenskaper är givetvis en enastående upptäckt och helt rätt i tiden då fler och fler upptäcker vilka positiva hälsoeffekter de får av en ketogen diet. Ketos är det tillstånd som kroppen träder in i när den tömt sitt glykogenlager. För att det här ska ske tvingas man strypa sitt kolhydratintag nästan helt, vilket innebär att man lever på en diet på främst kött, fisk, ägg, nötter samt ovanjordgrönsaker. Fett är likaså en betydande del i dessa dieter – allt från smör till olivolja och kokosfett.

Tappa vikt med hjälp av ketos

En ketogen diet, som LCHF (Low Carb High Fat), innebär att personer på ett tämligen okomplicerat vis når sin idealvikt – den som är underviktig går upp och den som är överviktig går ner. Saigonkanel, som främjar ketos, är därmed en fantastisk hjälp i kampen mot övervikten och mot en bättre hälsa.

Ifall man inte äter i enlighet med en ketogen diet utan istället stundom svävar ut med sötsaker och stora pastarätter så hjälper kanelen till på det vis att den tar udden av blodsockertopperna, som tyvärr är en ofrånkomlig nackdel med kolhydratrik föda.

Insulinkänsligheten förhöjs av kanel – framför allt av Saigonkanel – vilket gör det mer komplicerat för kroppen att hinna förvara blodsockret i fettvävnaden innan den förbränns i blodet. Saigonkanel har visat sig kunna förhöja förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger det normala.

Saigonkanel för smakens skull

Kanel har hela tiden funnits bland våra kryddor, denna bruna bark ger rik och fyllig smak åt allt från mat till desserter samt drycker av olika slag – ja, det finns till och med tuggummin med kanelsmak! Vi har ätit kanelen för att den är delikat, och framför allt under höst och vinter dyker fantastiska recept med kanel upp. Kanelbullar är en av svensk baktraditions mest älskade recept och en aning kanel på morgongröten, alternativt morgonfilen/-yoghurten är en äkta klassiker.

När nu kanel visar sig vara så bra för hälsan och formen, både för lågkolhydratare och kolhydratsätare, så känns det ännu mer motiverat att krydda med denna väldoftande krydda i tid och otid, upp till fyra gram Saigonkanel kan man äta per dag, utan att äventyra dåliga konsekvenser. För bästa resultat är det således Saigonkanelen som måste brukas.