Skall man banta med LCHF alternativt genom att att förtära mindre antal kalorier?

Kraftig övervikt är ett bekymmer i 2 plan

Fetma är ett kumulativ problem, i båda andemeningarna. Allt fler barn och vuxna kämpar mot välfärdsproblemet övervikt. Vi som lever i västvärlden har i stort sett oändlig åtkomst till mat och utbudet av mat, godis, godis samt sockerhaltiga drycker är oändligt. Halvfabrikaten säljer som aldrig för samt det pumpas in socker i nära nog allt, för att smaken ska förhöjas samt människorna få sockersug efter mer. Så vi äter samt äter samt äter.

Mat används oxå ofta som tröst, förströelse och sjukvårdsbehandling. Är man deprimerad, uttråkad alternativt jäktad så funkar aptitlig mat som ens bästa vän, helst skall den vara söt, salt eller fet för att verka tillfredsställande. Resultatet är att vi blir fetare och fetare samt fetare, vilket ingalunda går han i hand med de ideal som råder och ännu mindre med vad som är hälsosamt. Kraftig övervikt leder till sjukdomar, oförmåga att leva aktivt och trötthet. Dessutom är bristfällig självkänsla antagligen den allra jobbigaste biten med fet, att aldrig få känna sig komfortabel.

Fast i jojobantningens grepp

Många överviktiga har en djupt önskan om att gå ned i kroppsmassa samt man testar olika dieter. Alltemellanåt lyckas man, men långt ifrån alltid. Det kräver beslutsamhet, genomgående handlande och järnvilja, samt även om man pressar sig riktigt hårt är det ändå enkel att dala till i liten grad för suget då och då.

Kalorireducerade dieter är de svåraste att vara lojal, har det visat sig. Man kontrollerar bara energiintaget vid en dylik diet och fäster inte så stor observans på vad det är man stoppar i sig. Äter man då mat av sådan art som inte mättar så går man ständigt g hungrig vilket leder till hetsätning och i ett vidare led nedstämdhet och kanske ännu mer hetsätning. En elak ring alltså som gör att många hamnar på en högre vikt till slut, än startvikten. Så då bestämmer man sig än en gång och sätter opp ett ännu striktare program som man inte klarar av att hålla samt så vidare…

Det kallas jojobantning samt förstör i längden både ämnesomsättning och självförtroende. Grunden är att kalorimetoden inte fungerar för det är svält. Det går inte att banta så.

Hur man viktminskar har varit känt i hundratals år, William banting gav ut boken “A letter Of Corpulence” för mycket, mycket länge sedan. Dr Atkins gjorde vetenskapliga studier, Idag är det LCHF. Livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, vårdindustrin och deras betalda proffessorer uttalar sig hela tiden för kalorimetoden och mot kolhydratmetoderna. Gång på gång blir dom överbevisade trots sina enorma resurser.

LCHF är gott, lätt och effektivt – utan att man behöver gå utsvulten!

De senaste åren har vi fått höra mer samt mer om LCHF, en diet som går ut på att avvika ned intaget av kolhydrater drastiskt och istället förtära mer fettvävnad, vilket för många erfarna bantare låter totalt knäppt. Realitet är att man med denna metod accelerera fettförbränningen samt dessutom får lov att äta sig mätt på äggviteämne samt fett tre gånger per dag. Efter en vecka alternativt två minskar suget efter sött och inom kort är begäret försvunnet helt. Man blir harmonisk i humöret samt energinivå samt äter bra precis hela tiden. Kött, fågel, smör och olja är ens basvaror som man sedan kan piffa till med lite ovanjord-grönsaker, kryddor, nötter, fröer och en aning bär. Fet, sockerfri yoghurt är en ypperlig frukost samt smaksätter man den med något, t ex Aromhusets vispgräddaromer eller någon droppe Sucralose sötningsmedel så blir den himmelskt god! Läs mer här

Man skall hålla sig undan läskedryck, mjölk och andra söta drycker, även juice. Men att dricka kolsyrat vatten smaksatt med någon kolhydratsfri arom, t ex Aromhusets smaker för kolsyrat bordsvatten, så får man god samt uppfriskande dryck utan att kompromissa med dietens bestämmelse. Aromhusets produkter går att anskaffa på www.allt-fraktfritt.com.