slushmix.se har fått ny design av en artist som ”bor i skogen”

Vår nyanställda webmaster kom dragande med en kamrat för ett par veckor sedan, med en konstnär som i ”vanligt” folk ögon bor i skogen.

Hon sade att kamraten hade åsikter på vår sajt minsajt. com och ville visa oss skillnaden emellan god design och bäst design för www.slushmix.se.

(Det var ju skönt att hon klassade vår befintliga design som god och ej som kass).

Vår skogskonstnär började med att belysa att skillnaden emellan bra och attraherande form från en designers synsätt är lätt: grafiskt snyggt.

Sätt två webbplatser före en kunnig formgivare, be honom eller henne att välja vilken som är den bästa samt chansen att de kommer att välja den snyggare före den fulare är 99%.

Klientens synsätt

Detta är bäst när en formgivare ska visa sitt verk för en annan formgivare, men till vår sajt Minsajt. com försöker vi inte appellera designers.

En formgivare kommer att hävda att besökare kommer att välja produkten med den mest attraktiva grafiska representationen.

Vi frågade därför ”skogsmullan” vad en lokal bilmeck kan vilja har på sin sajt?

Hon svarade klokt nog att det ej var något knipa alldenstund bilmekanikern ej bryr sig om man vinner designpriser för hemsidan, han önskar bara att det skall vara ett effektivast sätt driva kunder till sin verkstad.

Skillnaden emellan hyfsad form och den bästa designen från kundens synsätt är om den alster man visar uppfyller de mål som du från början ville presentera.

Fast ett utav dessa mål behöver vara ett okej mått utav estetik, är det mestadels så att den slutliga produkten är mindre attraktiv (estetisk) men mer inriktad på målet än det absolut estetiska.

När den bästa designen har brist på design

Samtliga innehar synpunkter på Google, inte minst på deras avsaknad på design, så är Google kungen i kategorin design.

Bortsett från om deras ursprungliga strategi var riktig, är det realitet att de för här har knappa 66% av sökmarknaden, med sina konkurrenter Yahoo! samt Bing dragande efter med endast 17 varje 11%.

En starkt bidragande orsak till deras nuvarande position var enkelheten som de höll fixerad i så flera år, och först nu börjar att ta avvikelse ifrån.

Sök

Detta föredöme visar att de flesta människor vill använda en sökmotor för att göra just: Sök.

Och när man kollar på den berömda Google-sidan, kan man inte ta miste på att sidan är designad för detta ämne.

Så fick vi då utbilda oss att hur galet det än låter, kan en snygg och verkningsfull design tillskrivas bristen på form.

Skogskonstären tog oss ”down to basic”

Det är alltid användaren, besökaren, kunden som bestämmer om en sajts form är bäst alternativt dålig och svaret är om sajten är funktionell.

Ur användarens synvinkel är en attraherande design en som funkar.

Om de kan surfa runt på din webbplats, finna den information de vill få och göra de åtgärder som de behöver utan att bliva förvirrade, missriktade eller frustrerade – så innehar du innehar vunnit över dem.

Minsajt. com tittar på ej längre ut som förut.

Vår skogskonstnär innehar byggt om www.slushmix.se från grunden och nu gillar vi den (och vår skogs konstnär som visste så mycket mer än blott design)