Sovtex – varning för oseriöst företag Sovtex AB, i Ängelholm

Denna varning var först publicerad på https://katjon.com Länka gärna till originalartikeln så skojeriet får ett stopp.

Varning för shoppen Sovtex AB.

Företaget Sovtex AB har börjat använda en egen typ av bedrägeri faktura.

Utan föregående varning lämnar man in ett påhittat ansökan om betalningsföreläggande till Kronofogdemyndigheten. Det är på minimum 300 kr + vanligt förekommande påminnelseavgifter, “inkasseringskostnader”, ränta 26% och liknande så man hamnar betydligt över 1000 kr. En produkt har inte beställts eller levererats.

Man påstår att “kunden” beställt varor och sedan inte hämtat ut dem. I deras webshops långa “villkor” villkoras att om man inte hämtar ut sina varor så har Sovtex rätt att ta ut en avgift på minst 300 kr som straff.

Det är denna “avgift” man skickar till KFM. Man påstår då också att “kunden” (dvs. offret) aldrig hämtat ut eller tagit emot sin beställning och struntat i påminnelser.

När sedan “kunden” tar kontakt med Sovtex AB I Ängelholm och säger att vi har inte beställt så påstår man helt sonika att det har man visst, man har dessutom fått inkassopåminnelser upprepade gånger.

Bara betala så blir det ingen betalningsanmärkning – eller så tar vi detta till Tingsrätten.

Vägrar man så går Sovtex vidare till Tingsrätten! Sovtex kan deltaga sig via telefon och kan genomföra detta över hela landet.

Vid kallelse till Tingsrätten betalar som regel den drabbade som stått emot så långt.

Polisanmälan är hjälper inte, anmälan avskrivs sannolikt samma dag. I tingsrätten skall köparen bevisa att man inte beställt, inte fått påminnelser. Sovtex behöver knappast bevisa något alls, inga varor har ju lämnats över. Tingsrätten är van att dömma dåliga betalare och fenomenet felaktiga krav är nytt.

Då det är ogörligt för drabbade att leda í bevis att Sovtex AB konstruerar alltihop kan Sovtex fortsätta denna verksamhet utan rättslig påföljd.

Det står mycket på webben om Sovtex, bl.a. har man skickat produkter som gratisprov till en känd bloggare. Sedan hotat bloggaren att skriva att Sovtex produkter var jättebra och länka till Sovtex. I stället berättade hon på sin blogg: https://www.ekostil.se/2013/05/oppet-brev-till-sovtex-hot-ok-for-att-skriva-blogginlagg/.

Oanvändbara Sovtex produkter: https://www.svartlista.se/index.php/shopping-butiker/sovtex.html

Därför denna Sovtex AB varning: undvik Sovtex AB för att slippa bekymmer (deras behandling av kunder är riktigt dålig) och för att sådana här företag skall man inte ge sina pengar.