Vad är en verkningsfull hjälp mot artros?

Artros är inte en åkomma som är bunden till ålder. Man kallar också artros för ledsvikt vilket ger en bättre bild av vad det handlar om, nämligen leder som av skilda anledningar blir utsatta för alltför stora påfrestningar, får brist på ledvätska och som inte längre funkar som de ska. Då broskproduktionen inte ligger på rätt nivå och man förlorar mer brosk än vad kroppen behöver så kan artros symtom uttrycka sig.

Det finns hjälp mot artros men man kan aldrig bota sjukdomen. Det är dock betydelsefullt att veta att man med en bra artros behandling kan bromsa sjukdomsförloppet för att på så vis återfå flexibilitet i leder och för att bli av med värk.

Bästa glykosamin bild

Artros symtom

Man kan tala om tre huvudsakliga artros symtom och de är:

• Värk

• Svullnad

• Stelhet

Man kan ha alla tre samtidigt eller kanske enbart ett av symtomen. Hur pass stel man är och hur ont det gör kan också variera. Ifall det är begynnande artros så kan hända man mest upplever lite stelhet i leder efter att ha suttit still, och smärta efter att ha utsatt ett visst område av kroppen för extra mycket belastning.

Smärtan kan bero på att ben utsätts för extra press eller på att broskbitar irriterar leden. Stelheten kan bero på att det finns vätska i leden eller för att det inte längre finns en ordinär kuddeffekt då man har mindre brosk. Svullnaden kan bero på ansamling av ledvätska såväl som på att leden blir irriterad glukosamin pulver til hund.

.

Hur påverkar symtomen din livsstil?

När man försöker komma fram till ifall det rör sig om artros så ser man mycket på hur symtomen som du upplever påverkar din livsstil. Vanliga problem som man kan ha är:

• Det är svårt att gå och springa
• Det är svårt att gå i trappor
• Det är besvärligt att böja sig ned alternativt huka
• Det är svårt att göra vardagliga saker som att köra bil, skriva och bära saker

Diagnos

Även om du har goda anledningar till att ana artrosen så ska du inte ge dig ut och inhämta egen hjälp mot artros. Det är viktigt att du blir undersökt av en läkare som kan befästa att det minsann rör sig om den här sjukdomen och inte om något annat som kräver en annan typ av behandling.

Behandling

Man kan förhindra artros på lite olika sätt men man kan som sagt aldrig fullständigt bota artros. Med artros tabletter som till exempel glukosamin tabletter så kan man smörja leder och även påverka tillverkningen av brosk till det bättre. Det finns glukosamin i mat men då man behöver lite mer än vanligt så är det förståndigt att använda sig av bra kosttillskott.

Artros naturläkemedel finns, 2 stycken står ut. Glukosamin (nu läkemedelsklassat och finns på apotek) omvandlas till ledvätska som smörjer lederna, hyaluronsyra. MSM, organiskt svavel reparerar ledbrosk och leder, motverkar inflammationer, smärtlindrar samt saktar ner den årliga nedslitningen av leder. Tar man båda dessa naturläkemedel mot artros tillsammans får man bäst effekt. Båda är naturliga produkter vi får i oss via maten, bara för lite.

Artros medicin medför sällan allvarliga biverkningar eller skapar beroende, och med korrekt behandling finns det goda utsikter att bli fri från smärta.