Varför ska jag ha en valphage?

Jag är hemma ständigt samt valpen kan vara med mig?

Detta är en riktigt bra fråga, följ jag när jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som används på korrekt fason, kan vara en livräddare för valpar och kan också ger dej lugn att kunna att din puppy är på ett säkert ställe, när man är inte tillgänglig eller borta! Hämtat från: Valphagesajten valphagar.se.

Ett av de långa svaren – samt detta kan agera ta vägen lite runt, men läs följande text noga – detta är jätteviktigt när man föder upp en liten puppy alternativt flera.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter samt bakom finns också några av de sorgliga historier några övriga valpägare innehar delat med mig under åren.

För att framgångsrikt ta opp en liten puppy till en frisk vuxen, behöver man avstyra att din hundvalp får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som genomförbart.

Man antagligen inte kan avstyra alla hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första hundvalp samt man provar bilda dig skillnaden emellan en liten puppy och en större – men jag tror verkligen att det är angeläget att man har så få perider med litet blodsockerepisoder som möjligt.

En valphage hjälper dig att uppnå detta.

Om du ej är bekant med hypoglykemi hos valpar, bara för att summera – lågt blodsocker händer när dina valpars “kaloriintag ej kan hålla jämna kliv med sin kaloriförbrukning”.

Bristfällig kvalitet på födoämnen, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att inta, för mycket fysisk aktivitet, springer, leker och studsar överallt istället för att spendera en del av sin dag i en valphage i närheten av dig, ej nog rast och sömn, mycket utav kinkighet eller gråt för att de är ensamma, frossa när det är kallt alternativt flåsande när det är hett – allt raderar välbehövlig kolhydrater från den lilla anatomin.

Ditt arbete under de första månaderna är att se till att frågor som dessa inte blir till ett litet antal problem alls.

Detta är en utav anledningarna till att valpar inte är lämpliga för alla, och hurså det är angeläget att du söker dej den tid du är villig att satsa, samt den behandling och stöd du är villig att ge din hundvalp var dag av ditt liv!

Innan du tillverkar beslutet att handla eller ta hem en!

Så nu att besvara din be om något oerfaren – varför ska man en valphage eller liknande fristad för din valp?

Alldenstund en valphage ger allt det nödvändig ovan:

En säker plats, vari din lilla hundvalp kan vara säker även utan tillsyn.

Lös från skador och olyckor, samt där det ej kommer att hamna i trånga utrymmen vari den inte borde vara i, när du ej tittar på.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan grunna sig – samtliga skrymslen samt vrår man tror att de inte kunde komma in – anta igen – de kan och ges de möjlighet, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var du än är, när du tillverkar dina vanliga sysslor samt fortfarande vara i en bestämd ett klimat.

Man kan krama, kela och älska den, du önskar bara inte chansa att man trampar på den, springer ut eller gömmer sig.

Och förresten – valpar vet aldrig själva när de ska sluta i god tid!

Valpar kan busa tills de somnar, glömmer att äta eller inmundiga, och efter braka en timme eller ett par senare.

En valp kan hänga samt deltaga dej – blott ej hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, skall man behandla det som en mänskligt baby med dieter schema / vila / kinesa perioder, och efter att det att den nått den åldern – ska man ännu behandla det med stor hänsyn när det gäller storleksbegränsningar, kolhydrater nivåer och säkerhet.

Detta var lite kort om varför man ska en valphage till din nya familjemedlem, men det är många flera anledningar hurså det är bra med en bastant valphage, bland annat när man vill att din valp alltid ska känna sig trygg och när man skall exercera din hundvalp att bliva rumsren – men det är att annat avsnitt.