Varför ska jag ha en valphage?

Jag är i hemmet ständigt samt valpen kan deltaga mig?

Detta är en riktigt bra fråga, följ jag när jag förklarar!

Det korta svaret – en valphage som används på rätt sätt, kan vara en livräddare för valpar samt kan också ger dej lugn att kunna att din puppy är på ett säkert ställe, när man är upptagen alternativt borta! Hämtat från: Valphagesajten valphagar.se.

Ett utav de långa svaren – samt detta kan verka ta vägen en del runt, men läs följande text noga – detta är jätteviktigt när man föder opp en liten hundvalp eller flera.

Detta är baserat på mina mångåriga erfarenheter samt bakom är oxå några av de sorgliga historier några övriga valpägare har delat med mig under åren.

För att framgångsrikt ta opp en liten puppy till en kry vuxen, behöver du undvika att din hundvalp får hypoclycemia (lågt blodsocker) så mycket som möjligt.

Man kanske ej kan undvika samtliga hypoglykemiska episoder, särskilt om detta är din första hundvalp samt du provar bilda dej skillnaden emellan en liten valp och en större – men jag tror verkligen att det är angeläget att man har så få perider med litet blodsockerepisoder som genomförbart.

En valphage stöder dej att uppnå detta.

Om man ej är bekant med hypoglykemi hos valpar, blott för att summera – liten mängd sockret i blodet händer när dina valpars “kaloriintag ej kan hålla jämna kliv med sin kaloriförbrukning”.

Dålig kvalitet på födoämnen, de tar för stora tuggor när de äter, alltför distraherade för att konsumera, för mycket fysisk aktivitet, springer, leker samt studsar överallt istället för att spendera en del av sin dag i en valphage nära dig, inte tillräckligt rast samt sömn, massor utav kinkighet eller gråt för att de är ensamma, frossa när det är kallt eller flåsande när det är varmt – allt raderar välbehövlig energi från den lilla kroppen.

Ditt jobb under de första månaderna är att se till att frågor som dessa ej blir till några problem alls.

Detta är en utav anledningarna till att valpar inte är lämpliga för alla, och hurså det är angeläget att man letar dej den tid man är villig att investera, och den behandling samt handledning du är gärna att ge din puppy var dag utav ditt liv!

Innan man gör beslutet att handla eller ta hem en!

Så nu att besvara din be om något oerfaren – varför behöver man en valphage alternativt liknande fristad för din valp?

Eftersom en valphage skänker allt det erforderlig ovan:

En säker plats, vari din lilla valp kan vara säker även utan tillsyn.

Obunden från skador samt olyckor, och vari det ej kommer att hamna i trånga utrymmen vari den ej borde vara i, när du inte ser.

Små valpar passar in i de minsta utrymmen man kan tänka sig – samtliga skrymslen samt vrår du tror att de inte kunde komma in – gissa åter – de kan samt ges de möjlighet, kommer de!

I en valphage kan valpen vara var man än är, när du gör dina vanliga sysslor samt ännu vara i en säker miljö.

Man kan famna, kela och tycka mycket om den, man vill bara inte chansa att du trampar på den, springer ut eller gömmer sej.

Samt förresten – valpar känner till aldrig själva när de skall avbryta i god tid!

Valpar kan busa tills de somnar, glömmer att äta eller dricka, samt efter krascha en timma eller två senare.

En hundvalp kan hänga och vara med dej – blott inte hela dagarna.

Tills valpen är någonstans i 6-7 månader intervallet, skall du bearbeta det som en mänskligt baby med måltider agenda / vila / kinesa perioder, samt efter att det att den nått den åldern – ska du ännu behandla det med stor hänsyn när det gäller storleksbegränsningar, kolhydrater nivåer samt säkerhet.

Detta var lite kort om varför man behöver en valphage till din nya familjemedlem, men det finns många flera anledningar varför det är bra med en ordentlig valphage, bland andra när du önskar att din hundvalp alltid skall känna sej trygg och när du ska träna din puppy att bliva rumsren – men det är att annat avsnitt.