Vietnamesisk kanel får dig att komma i form

Vietnamesisk kanel stimulerar fettförbränning

För att bli av med ovälkommen vikt finns det ganska många åtgärder att verkställa. De flesta känner till grundregeln som går ut på att man tvingas göra av med mer energi än man tar in. Man brukar säga att ett minskat intag av föda i kombination med ökad fysisk aktivitet är nyckeln och det stämmer såklart, men det finns betydligt mer man kan göra än att endast räkna kalorier. Vad man äter spelar roll, kanske inte för just energiekvationen, men absolut när man vill ha lite kontroll över vad man förbränner. En person som vill gå ner i vikt vill i stort sett jämt tappa fett, inte muskler, och då är det relevant att förtära proteinrik mat.

Man måste likaså se till att förtära kost som stimulerar fettförbränningen och talar vi näringsämnen är det fett som på bästa sätt bränner fett – i likhet med att fett används för att tvätta bort fettfläckar. LCHF-dieten har fått så enorm uppmärksamhet därför att den får människor att rasa i fett samtidigt som muskelmassan behålls – eller till och med ökar!

Det finns dock också olika tillskott som likaså verkar stimulerande för fettförbränningen och en av de effektivaste fettförbränningssubstanserna är kanel. Bland olika kanelsorter är det vietnamesisk kanel som har visat sig ge störst verkning.

Alla älskar kanel

Kanel är en krydda som de flesta av oss har en relation till. Vissa påminns om julen när de känner doften från kanel – julgröt, kanelbullar samt kryddiga drycker. Andra får varma barndomsminnen från fikastunder med kamrater där mamma bakat kanelbullar som hon bjuder på ihop med ett glas kall mjölk alternativt saft.

Stor skillnad mellan vanlig och vietnamesisk kanel

Havregrynsgröt är en populär frukosträtt bland oss svenskar och lite kanel på gröten är mer regel än undantag. Det bästa av allt är att kanel är både smakligt samt nyttigt! Det är få råvaror som kan skryta med denna kombination. Vietnamesisk kanel är starkare, mörkare och rikare på både smak och doft än ordinär kanel från dagligvaruhandeln. Den skänker godare smak och räcker längre och får man tag på färsk, högkvalitativ vietnamesisk kanel kommer man aldrig att kunna återgå till ordinär kanel, så markant är skillnaden!

Fördelar med vietnamesisk kanel

Kanel, och i synnerhet då vietnamesisk kanel, är fantastiskt bra för hälsan. Inte bara stimulerar kanel fettförbränningen, som nämnt ovan, den är även effektiv för blodsockerbalansen.

Andra fördelar med ett dagligt intag av vietnamesisk kanel:

– Kanel minskar risken för Alzheimers sjukdom
– Kanel anses klara av att reducera utvecklingen av MS
– Kanel sänker de negativa effekterna av fet föda
– Kanel kan dämpa blodsockernivåerna hos fastande patienter
– Kanel kan förbättra glukos- och fettnivåer i kroppen
– Kanel bekämpar svampinfektioner
– Kanel bekämpar bakteriella infektioner
– Kanel stimulerar muskeltillväxten hos personer som tränar

Dagligt intag av vietnamesisk kanel

Att inkludera vietnamesisk kanel i den dagliga kosten, oavsett hur den annars ser ut, har positiva verkningar på hälsan. Man ska dock inte inta mer än fyra gram per dag därför att kumarinet i kanel kan ge negativa effekter på bland annat levern, men fyra gram är oerhört mycket kanel. Använd kanel i kaffet, på gröten eller i den mustiga köttgrytan – supergott!