Vietnamesisk kanel för ökad fettförbränning

Kanel i sött och salt!

Kanel är otroligt gott, det kan förmodligen de allra flesta enas om. Kanel är en krydda som återfinns i nästan alla kök världen över, en del kök använder kanelen mest till sötsaker medan andra använder den omfångsrika kryddan i matlagning. Vi i Sverige älskar våra kanelbullar och vid Medelhavet gör man fantastiska köttgrytor med kanelsmak.

Den som intresserar sig för sina råvarors ursprung och lägger en aning energi på att finna fräscha råvaror av generellt hög kvalitet vet att kanel varierar en hel del beroende på var och hur man köper den. “Vanlig kanel” från stormarknader tillhör sällan kategorin “fin kanel”, men en styrka är förstås att den är relativt billig.

En nyhet på marknaden nu är vietnamesisk kanel. Den vietnamesiska kanelen är bättre än vanliga kanelen på samtliga punkter, plus att man behöver mycket mindre dos av vietnamesisk kanel än vad som behövs av “vanlig kanel”. Den allra finaste kanelen är vietnamesisk kanel som man själv mal i en kryddkvarn – den som uppskattar kanel kommer aldrig att kunna återgå till dagligvaruhandelns i jämförelse aromlösa kanel. Vietnamesisk kanel är starkare, mörkare, luktar och smakar mycket mer – i mindre dos än “vanlig kanel”, och den kan användas på alla traditionella sätt så länge man håller koll på att man inte doserar för mycket.

Kanelens hälsofördelar

Kanel är gott, visst, men det är även makalöst nyttigt! Vad inte alla vet är de oändliga hälsofördelarna som kanel skänker – och i likadan omfattning som vietnamesisk kanel skänker godare samt starkare smak och doft, ger den även tydligare fördelar för hälsan. Den verksamma faktorn i kanel heter kanelaldehyd och procentandelen av den är avsevärt högre i vietnamesisk kanel om man jämför med vanlig kanel.

Vietnamesisk kanel är utomordentligt åt den som vill balansera sitt blodsocker, är man i riskzonen för diabetes rekommenderar till och med läkare att inkludera en aning kanel i den dagliga kosten därför att den tar udden av blodsockertoppar och -dalar.

För personer som vill gå ner i vikt är kanel även effektivt därför att kanelaldehyden ökar förbränningen och åstadkommer att kroppen väljer lagret fett framför muskler som bränsle. Även här är vietnamesiskt kanel betydligt starkare och kraftfullare än ordinär kanel.

Vietnamesisk kanel samt ketos

Allt fler väljer att övergå till ketogena dieter, dvs drastiskt dra ner på, eller helt slopa, kolhydrater i kosten. Detta gör man därför att må bättre, komma i form samt hamna i det stabila, fettförbrännande tillståndet ketos. En hel del personer på lågkolhydratdieter erfar dock ändå att de får bekymmer att hamna i stabil ketos och en teori går ut på att kroppen har nedsatt insulingkänslighet över årens lopp – inte nödvändigtvis till den utsträckning att man dragit på sig diabetes, men ändå tillräckligt, på en generell kolhydratsbaserad diet. Äter man vietnamesisk kanel ihop med sin vanliga lågkolhydratdiet så verkar det som att kroppen lättare hamnar i ketos och dessutom lättare står sig kvar i ketos. Ett hett förslag för alla som kämpar med sin ketosbalans!

Var köper man vietnamesisk kanel?

Vietnamesisk kanel är fortfarande ovanligt i Sverige, men söker man online finner man en del återförsäljare. Vad man inte vet när man köper online är hur kvaliteten är, men nu kan man inom kort få tag på exceptionellt förnäm vietnameisk kanel genom Gert Strand AB. Håll utkik på www.allt-fraktfritt.com om du är intresserad av kvalitativ, prisvärd vietnamesisk kanel.