Experimentera att göra mousserande vin

Att göra sitt eget mousserande vin kan vara en mycket komplicerad arbetsgång om man väljer att göra det igenom den traditionella “Methode Champenoise”.

Cider vinsats finns på https://allt-fraktfritt.com/hembryggning-20.

Men det finns en val förfarande som ger fantastiska resultat med ett minimum utav möda.

Också mousserande vin kan göras från en antal annorlunda stoff, Chardonnay, Pinot Noir och Riesling är de föredragna druvsorterna.

Det är bäst att använda en god kvalitet alla druvor produkt för att göra champagne.

Man kommer att behöva en hydrometer före du börjar anrätta din ”champagne”.

Dessa kan köpas ganska billigt på webben.

Det är angeläget att utgångspunkten visar mellan 1, 070 och 1, 080 och ej högre.

Dessutom ska du ett basal hembryggningspaket för de initial bryggningsstegen.

Jag föreslår att du nyttjar ölbryggning kapsyler (inte att förväxla med kronkorkar samt buteljeringshattar), alldenstund de skall funka som en preliminär tryckhållare.

Du behöver oxå en kapsyltång samt några hattar för den sekundära bryggningen (till skillnad från bryggning av övriga drycker kräver bubbel flertal faser).

1) Starta med ditt bas vin. Följ de vanliga förfarandena för att göra vitt vin upp till slutet av jäsningen.

2) Så inom kort jäsningen har upphört, begagnad hävert för att deplacera vinet till en flexibel spann.

Vinet ska vara lite grumligt, om inte addera en del jästsediment från botten av jäsningskärlet.

3) Gör en enkel sockerlag med 25 gram rörsocker per liter vin.

För att göra denna sirap, värm en mixning av en del vatten samt ett par delar socker (räknat på volym). Värm till kokpunkten.

Blandningen blir till sirap när kokpunkten är nådd.

4) Rör om sockerlag, försiktigt men djupt, i vinet.

5) Nästa steg är buteljering med hävert, flytta vinet bums till champagneflaskor begagnad endast flaskor för mousserande viner, övriga glasflaskor kommer inte att kunna hantera det tryck som byggs opp.

6) Ställ flaskorna lodrät på en sval plats i 3 månader.

Vinet ska vara klart nu med speciell bottensats på botten, om inte låt stå i ytterligare en månad alternativt tills det är kristallklart.

Efter denna period låt dem stå i kyl vid 0 C att utfälla kristaller över jästen.

Detta kommer att assistera hålla minska jästen när du häller upp.

När flaskorna ska öppnas är en känslig operation vari det större av innehållet kan spruta ut om du ej gör det på korrekt fason.

Såvida du ej är en mästare på denna färdighet kan detta kanske vara ett bra förslag:

Hastighet är det väsentliga i denna operation om man vill bibehålla det mesta av din mousserande vin.

Placera en tom mottagare på en vinkling före flaskan som man också vinklar samt avlägsna locket på flaskan.

Det tar lång träning att alstra att flaskan kan öppnas utan att innehållet sprutar ut.

Men om det idag är något som heter ”imponatoreffekt” så är den 100 % när du öppnar din första egentillverkade champagneflaska i glada vänners lag.

Jag har inte skrivit något om den vanliga vintillverkningen som behövs som grund till detta, alla tillbehör för detta hittar man lätt på webben. Länk till mer info Candyshot 20 ml till 75 cl