Hemmaframställning av Vin är boken som underlättar bryggningen

En bok som vänder sig till både nybörjare och de som är aningen mer rutinerade är Hemmaframställning av Vin. Den är fullmatad med mängder av goda tips och råd.

Vin är en fantastisk härlig dryck som kan avnjutas i många skilda kontexter. Och annorlunda sorter passar olika bra till olika mat o.s.v. Det gör att det finns mycket att utröna vad gäller vin. Dessa är de främsta anledningarna till att flera har ett kraftfullt brinnande intresse för vin. Primärt att dricka vin, men givetvis också all form av fakta om vin, som exempelvis druvsorter, framställning m.m.

Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att privatpersoner producerar sina egna viner i sina hem. Det har blivit både lättare och processerna har blivit förfinade. Att hemmaframställning av vin rentav är tämligen enkelt är det alldeles för många som inte tror. Det är typiskt att personer har funderat på att börja brygga hemma men avstår därför att de antar att det är för besvärligt. Det är viktigt att inte medgiva sig avskräckas av ens okunskap. Det krävs lite självförtroende precis som inför allt övrigt vi tar för oss.

Flera ser hemmaframställning av vin som en festlig hobby. För en del har det inte funnits särskilt mycket av intresse att sysselsätta sig med på fritiden förrän de upptäckte intresset för att brygga vin hemma. Därtill är det frestande att man kan spara relativt mycket slantar på att brygga eget vin.

Idag är det flera vinexperter som arbetar med att ständigt förädla metoder och verktyg för vinframställningen överlag. Ett övergripande mål som i princip gäller all form av vinframställning är att lämna så lite som möjligt åt slumpen. Exempelvis tillkommer oavbrutet åtskilliga nya ingredienser med förbättrad kvalité som påverkar slutresultatet. Särskilt påverkar vissa nya vinjäster så att mindre i bryggningen lämnas åt slumpen. Klicka Här för mer info Whisky

Och allt det arbetet som vinexperterna ägnar sig åt påverkar även våra förutsättningar för att brygga vin hemma. Det är också möjligt att inom kontexten för hemmabryggning lämna så lite som möjligt åt slumpen.

För att komma igång att brygga eget vin hemma krävs en del väsentlig utrustning. Det är framför allt ett jäskärl, en gummihätta tillsammans med jäsrör samt en hävert som krävs för att ha möjlighet att sätta sin första sats.

Innan man påbörjar sin första bryggning gäller det att hitta ett bra recept att följa. Det är angeläget att följa det till punkt och pricka. Se också till att noga notera allting som behövs. Den höga noggrannheten rekommenderas för att det ju faktiskt tar lång tid innan en sats blir klar. Och då vore det olyckligt ifall all tid gått till spillo på grund av någon trivial miss. Därutöver ska all utrustning kontrolleras noga innan användning. Det är av yttersta vikt att den är ren. Om inte så finns en risk att smaken på vinet förvrängs och förstörs.

För att få reda på mer kring allt som rör produktion av vin bör man läsa boken Hemmaframställning av Vin skriven av Kjeld Erlandsen. Det är en bok som hjälpt massor människor i närmare 30 år (den har utkommit i flera reviderade upplagor). I boken besvaras bland annat frågor om varför man ska nyttja vissa ingredienser och vilken nytta de gör. Boken innehåller även tips på nya starkviner, och behandlar frågor runt smaksättning och vinprovning.

Det bästa av allt är att boken endast finns några knapptryck bort. Den finns nämligen åtkomlig avgiftsfri som e-bok på landets samtliga bibliotek. Det innebär att du kan läsa den direkt på skärmen eller på din läsplatta. Registrera ett konto för e-böcker via ett bibliotek så är du igång.

Hemmaframställning av Vin är boken du måste läsa för att få svar på samtliga dina frågor om vinframställning.