Järnsulfat mot mossa är ett effektivt medel

Mossa I gräsmattan är inget som de allra flesta uppskattar. Är man inte ett skogstroll med lurviga tår så ser man gärna att gräset förblir utan alltför avsevärt mossväxt, men det är ej jämt så lätt att komma till bukt med mossan och det gäller att starta behandla med järnsulfat mot mossa med mossa gti eller annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar expandera redan vid 4 grader medans själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att ta över din gräsmatta.

järnsulfat utvattnare för vattenkanna

Bekämpa mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad olika produkter för mossbekämpning men något som funkar bättre än det mesta är att använda järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och därtill utmärkt för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man sprida järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en stor gräsmatta så kan det ju kännas besvärligt att slira runt en blöt höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en briljant produkt som gör det enkelt att behandla med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen samt sprutar ut en blandning av koncentrat och vatten. Man kan inhandla en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se samt blanda koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en smart konstruktion som gör det riktigt roligt att sprida det järnsulfat mossan hatar!

Ta hand om mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti och mossa gti så får man medel mot mossa oavsett ifall den sitter i gräsmattan alternativt på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så detta är ett fint val för den som har en större tomt och kanske ett större hus.

Behändighet är viktigt och det skall du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns faktiskt en bra anledning till att man väljer att betala dyrt för en fullständig lösning som gör att man kommer åt ordentligt på gräset och på taket.

Snabba samt enkla behandlingsmetoder för trädgården

Ehuru vi älskar att vistas i trädgården och pyssla med dess skötsel så finns det självklart gränser för hur länge man kan hålla på med att fördela järnsulfat i gräsmattan. Om du tänker nyttja järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du tänka på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Mer tips: På den här sajten mossa i gräsmatta.

Med flaskan som du kan förena till trädgårdsslangen så går det snabbare att bearbeta och du ska även tänka på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du ej ger mossan en faktisk chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man snabbt ser resultat av behandlingen. Genom att nyttja järnsulfat vid ett tillfälle på våren så kommer det alstra grannskapets finaste gräsmatta.