Använd banangrädde för att dekorera tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom från banan har otaliga användningsområden och eftersom den är fullständigt fri från kalorier blir den snabbt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt arom, det vet vi alla. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen roande kurvig. Bananer är verkligen roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Läs mer här.
Aromhusets gräddarom med smak från banan är sannerligen inget särfall. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten distinkt arom av banan utan att kännas syntetisk och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande delikat och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig lite för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det åstadkommer självklart ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Naturligtvis har gräddaromerna fler användningsområden än enbart till grädde. Många älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan tippas bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att intaga hälsomedveten, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser ifall den har gul färg och smak från banan.

En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för bästa verkan. Man kan ta mindre om man önskar ha en aning mildare arom och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan emellertid leda till aningen besynnerlig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir fullständigt grön i färgen. Alla är oerhört goda men jordgubbe och banan delar nog ändå första position vad gäller användbarhet.

Vill man tillverka hemgjord glass är dessa aromer fantastiska smak- och färgsättare. De går också att förena för att få till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med en aning mer exotisk arom och riktigt spännande grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna lite så kan man få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att undersöka Aromhusets nykomling Banan så köper man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett följer med och underlättar när man vill dosera mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv skapa fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.