Blivältränad med GI föda recept

Letar du ett sätt att komma vältränad innan sommaren, då kan t. ex. GI mat kosten vara den korrekta vägen för dig.

GI i GI mat står för Glykemiskt Förteckning. Det är ett mått som man använder för att se hurdan fort anatomin bryter ned kolhydraterna i somliga livsmedel eller rätter. Desto högre GI man har, desto fortare bryts maten ned. GI mat är ett sätt att gå minska kilon samt konsumera hälsosammare.

Det finns flertal recept man kan följa via internet för annorlunda GI maträtter, avhängig på det man diggar. Det är blott att besöka de portaler som erbjuder olika recept och starta välja.

Flera av de recept som finns tillgängliga nuförtiden via nätet nyttjar också grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flertal använder i sina rätter alternativt bakelser. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, skall man homogenisera den så att den inte skall skikta sej. Men är fetthalten är över 40 % har dens fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % heter på grund av detta vispgrädde.

Det finns flertal annorlunda fason att anordna vispad grädde. Bland annat är därnäst två ex, som är de vanligaste sätten som folk runt om i jorden väljer vid t. ex. matlagning av GI mat:

Vanlig handvisp

Att använda sej utav en vanlig handvisp när man vill äga vispad grädde är något som flertal väljer. Man kan hitta handvispar i samtliga sorters former, kulörer och material som plast eller metall. Men dessvärre resulterar en handvisp ofta i att den som vispar får smärta i armen.

El visp

Efter är det även valet utav en elvisp som de större hem i Sverige allaredan innehar. Man kan enkelt köpa denna produkt via en vanlig elektronik affär.

Men den produkt som rekommenderas av flera när det handlar om att vispa grädde och är enormt användbar och effektiv, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon består av en behållare, handtag och en patron. Patronerna har lustgas som gör grädden luftig. När man vill göra en flink vispad grädde för något man antagligen bakar alternativt lagar, så är det bara att fylla behållaren med grädde samt gänga på en av dina lustgaspatroner.
Därnäst anländer grädden att komma ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden kommer att vara lätt, absolut som man alltid vill ha att den ska vara, när det är väl vispad, perfekt för GI föda alternativt bakelse.

En gräddsifon kan man skaffa genom allehanda portaler på webben samt dem brukar ej kosta så mycket. Samt med produkten kommer även flera fördelar inkluderat, som att den är liten och tar föga plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan förvara din grädde exakt som den skall vara i behållaren. Detta är genomförbart tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som håller din grädde fräsch, hade det varit luft istället, skulle det gett upphov till degenerering av fetter.

Bereda din GI mat i hushållet samt begagnad en gräddsifon vid behov utav snabb, fluffig grädde.