Garnera tårtan med banangrädde!

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med arom av banan har massa användningsområden och tack vare att den är totalt fri från kalorier blir den hastigt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt arom, det vet vi alla. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med smak från banan är minsann intet undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten tydlig smak av banan utan att kännas syntetisk och därtill färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden före den hamnar på tårtan. Det medför förstås ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir en del tårtor, det. Klicka här nu för mer info

Givetvis har gräddaromerna fler användningsområden än bara till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en färsk favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att intaga sund, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser ifall den har gul färg och smak av banan.

En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för bästa verkning. Man kan ta mindre om man önskar ha aningen mildare smak och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan emellertid utmynna i en aning egenartad eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i kulören. Allihopa är oerhört goda men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första plats vad gäller användbarhet.

Vill man producera hemgjord glass är dessa aromer fantastiska smak- samt färgsättare. De går även att kombinera för att få exempelvis glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med aningen mer exotisk arom och riktigt dramatisk grön färg.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man dessutom blandar smakerna lite så kan man få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man önskar dosera mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt Stevia kan man själv göra fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart bidrag i skafferiet.