Gräddpatroner har dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner samt är i de gräddpatroner som säljs till varje sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid eller alias lustgas är en ofärgad gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången utav en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var även bekant för att ha upptäckt syrgasen omkring ett år före. Lustgasen användes som ett berusningsmedel av flera, det var ett sätt att förlusta sig på annorlunda fester.

Men under år 1844 började man använda dikväveoxid till medicinska avsikt, en utav den första registrerade användningen av lustgas var av tandläkaren vid namnet Horace Wells, som begagnade det för att bedöva sin smärta från att få en visdomstand utdragen. Efter Horace började allt flera tandläkare att använda metoden av lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Nuförtiden används dikväveoxid i patroner som är ett bensin till gräddsifoner. De får ens grädde att bliva lätt samt perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner har funnits länge ute på marknaden, men den första versionen utav sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att anordna kolsyrat mineralvatten i flaskor. Numera är kolsyrat mineralvatten i flaskor överallt i annorlunda affärer, tack vare detta är de mindre populära nu, men det säljs ännu produkter som Sodastreamers för de som vill ha att fixa kolsyrat mineralvatten i bostaden när de känner för det.

Men bland de sifoner som finns på marknaden idag är gräddsifoner bland de populäraste och används runt om i olika restauranger samt konditorier. Att begagna en gräddsifon hjälper en att få en perfekt vispad grädde som man kan använda till diverse matlagning och tårtor som en semla.

Gräddsifoner är enkla att begagna för den som innehar bestämt sig för att köpa en. Helt enkelt utgör en gräddsifon av en behållare, handtag och patroner fyllda med dikväveoxid. För att starta vispa sin grädde som man inhandlat i en utav flera mataffärer som är tillgängliga, är det blott att fylla sin burk med grädde. Därnäst tar man en av de lustgaspatroner man innehar samt skruvar den på sifonen. Man kan handla lustgas patroner genom webben. När detta är avklarat är det bara att trycka på handtaget och låta grädden komma ut från burk samt blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden samt förvandlas till en lätt skum form.

Bortsett från att gräddsifoner grejar en perfekt vispad grädde, kommer denna alster också med flertal övriga positiva egenskaper som att den kan lätt deponera grädden man har just vispat. Detta är unikt tack vare att de övriga val när man vill vispa grädde, såsom valet utav en elvisp ej kommer att förvara vispgrädden man just fixat. Utan det handlar mestadels att man innehar kvar grädde efter ha t. ex. producerat GI föda och lägger det i en skål vari den allmänt kommer att torka eller bliva vattning. Gräddsifonen deponera vispgrädden i sin slutna behållare och håller den perfekt för nästa bruk.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion av fetter som härrör vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som har en fetthalt som stiger över 40 %. Om grädde innehar en fetthalt som är under 40 % ska den homogeniseras. Homogenisering är nödvändigt för att grädden inte ska skikta sig.

Grädde blir luftig och redo för bruk direkt med hjälp av en gräddsifon samt patroner fyllda med dikväveoxid.