var är bästa inköpsstället på nätet att köpa en flatstråle ryggspruta, – helst en äkta Berthoud

Här har jag sprungit fram samt tillbaka med min vattenkanna. Förmodligen har det sett en aning smålöjligt när jag på en stege försökt att vattna väggen alternativt försökt få taket att växa.
Mera vanligt önskar jag när jag vattnat våra buskar, om än ej helt Acceptabelt.

Men numera vill jag hava tag i en ryggspruta, med manuell pump eller om priset är vettigt en eldriven – men var hittar man bra ryggsprutor att beställa på nätet?

Alla bensinmack, varuhus äger drällvis utav elektriska högtryckstvättar som nuförtiden verkar ha blivit slit-och-släng produkter med sina låga priser.
Men medan man som vi har en liten sommarstuga, nästan bara en kolonilott, där styrelsen för området sedan många år bestämt att det ska vara “sladdlöst”.

Jag har tre, eller egentligen enbart ett par favoritprodukter som jag använder ganska ofta – eller i lillstugan, enbart en om jag ska vara noga.
När vi köpte stugan så var det mesta ej i synnerhet bra skött, förmodligen hade de tidigare ägarna tröttnat på att underhålla husen samt tomten.

Det var mycket grönt, men ej alltid där det skulle vara. Taket, staketet, väggarna, gångarna, dammen, vindskyddet, hammockens dynor samt hustak och även en hel del buskar var gröna där dom inte borde vara det.

Hemma så sköter jag villans tak med samt norrvägg med Fulstopp – som tar dän husets mossa samt alger(om det blivit något en smula). Medan ytorna är rena sprayar jag med Tvärstopp så står de sig de sig i många år utan mer insatser från min sida. Där äger jag en Kärcher, så det går fort samt enkelt.

På grund av detta skriver jag att det blott egentligen är en favorit i lillstugan, för Ful- och Tvärstopp kommer inte fram så ofta.

Men det gör min absoluta gunstling i sommarstugan; Bensalkonklorid.

Billig samt mycket verkningsfull alg- påväxt- bakterie- virusdödare. Det är nästan som på TV- reklam där de fuskar när de visar hur effektivt något är.

Jag “vattnar” växter, buskar, den lilla vattendammen (som ej äger lite fiskar längre), jorden som är fuktig samt på samma fason som en del av gångplattorna ligger i ständig skugga, ringsvamparna – överallt där det dyker upp mikroväxt av något art håller jag fräscht med Bensaltensid.

Det kostar oss nästan inget för flaskan jag handlar innehåller en 50% lösning som blandas ner till bara 32 ggr. 1 liter späds ut till 32 liter – det varar i åratal.