Varför Atkinsmetoden?

Det finns flera olika goda anledningar till varför man bör välja Atkinsmetoden. Otaliga människor har upptäckt metodens fördelar och det är därför den blivit en av de mest populära lågkolhydratsdieter att följa. Enligt otaliga löpande undersökningar har ingenting hittills påvisat några på sikt negativa effekter.

Den som har diabetes kan utan bekymmer äta enligt Atkins. Anledningen till att metoden lämpar sig mycket väl åt diabetiker är för att dieten medför att en ständig låg nivå av insulin hålls, och det genom att undgå kolhydrater, om inte helt å hållet så till en viss grad.

De främsta skälen till att välja Atkinsdieten är att kroppens fettlagring minskar, suget efter mat minskar och samtidigt behöver man inte bekymra sig för att vara med om svältkänslor. Att hålla insulinet lågt genom att begränsa intaget av kolhydrater resulterar i att kroppen inte lagrar lika mycket fett. Att å andra sidan äta mycket fett och kolhydratrik kost i kombination ger ett påslag av insulin som innebär att kroppen lättare lagrar fett.

Till dess man börjar närma sig målvikten bör man inte inta mer än 40-60 gram kolhydrater per dag. Ett exempel på kost enligt Atkins är att man äter kött som normalt men byter ut pasta, potatis, ris och bröd mot sallad alternativt grönsaker. För extra mättnadskänsla ska man tillsätta lite extra sås alternativt något motsvarande fettrikt. Faktum är att man enligt denna metod äter färre eller max liknande mängd kalorier som intaget av normalkost. Fett och protein medför att man håller sig mätt längre än på kolhydrater.

Det finns enligt Atkinsdieten inget strikt tvång att samtidigt motionera eller träna för att dieten ska få effekt. Förvisso så uppnår man självfallet snabbare resultat genom att samtidigt motionera alternativt träna.

Att inleda med Atkinsdieten har många likheter med att bli vegetarian. Det må vara en ordentlig omställning i början att exkludera ett födoämne. Men efter ett tag så beskriver många människor att det uteslutna födoämnet inte längre är saknat.

Faktum är att förhöjt blodsocker kan resultera i illamående hos en person som går på Atkinsdieten. Det uppstår när kroppen efter lång tids uppehåll plötsligen får i sig något mycket sött alternativt något som innehåller mycket kolhydrater. Men bortsett från det så mår personer som går på Atkinsdieten överlag mycket bra och gläds över den påtagliga viktnedgången som så många eftersträvar.

Och när väl kroppen blivit avvänd sockersuget så blir det mindre svårt att upprätthålla Atkinsdieten. Är man bara tillräckligt motiverad så kommer Atkinsdieten snart uppvisa goda resultat. I jämförelse med andra traditionella lågkolhydratdieter så har det påvisats att metoden enligt Atkins innebär att man snabbare uppnår viktnedgång och att man under längre tid har lättare att hålla vikten.

Flera som provat Atkinsdieten beskriver hur tacksamma de är för det breda tillåtna utbudet av mat, och som många förknippar med godsaker. Vad sägs om till exempel ostar, grädde, créme fraiche och majonnäs m.m. Att ha möjlighet att kunna äta föda som är delikat underlättar

Ifall man finner att Atkinsdieten är lämplig och man trivs med den så kan den ge en långvarig stadig vikthållning.