Bli av med kilon med hjälp av Saigonkanel

Att vietnamesisk kanel är förträffligt för viktnedgång är något som vetenskapen börjar få fram klara belägg för. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med sina aromer för kaffe, vispgrädde samt bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening precisera varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är ganska komplex. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som information för många. Den som vill veta mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den ultimata

Saigonkanel är en nära släkting till Kassiakanel, dvs. den kanel som vi hittar i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det någorlunda stor. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barnsben, men exakt vilka hälsofrämjande egenskaper denna välsmakande krydda äger är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i doft och smak som i kulör och densitet, man kan mäta upp avsevärt mindre av sin Saigonkanel för att åstadkomma likadan smak som man får med normal dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa samtidigt som du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill egentligen gå ner i fettmassa, att ha muskelmassa är bara positivt så det finns ingen orsak till att vilja göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att öka förbränningen av fett finns det mycket man kan göra, träna och inta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, samt hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en betydelsefull roll.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därför utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är utomordentligt för den som vill gå ner i fettmassa. Detta i sin tur påverkar sköldkörteln positivt med tanke på att den slipper slitas ut i förtid. Personer med diabetes har fått otvetydigt goda utfall av ett dagligt intag av kanel, och en del har till och med fått reducera sin dagliga insulindos (i samråd med läkare).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF eller Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att balansera sina blodsockernivåer med tanke på att de i stort sett hela tiden är låga. Kroppens primära energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Ifall insulinkänsligheten är låg kan kroppen dock fortskrida att framställa för mycket insulin, fastän ingen eller oerhört lite glukos behöver tas om hand, det kan försvåra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de anstränger sig.

Saigonkanel verkar vara till gigantisk hjälp i dessa fall därför att den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos utan någon större bantning ketoner
möda.

En anpassningsbar krydda

Kanel är smakligt i kötträtter, som krydda i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Handla Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.