Gå ner kilon med Saigonkanel

Saigonkanel – den exklusiva kanelen

Det finns en kanel som heter Saigonkanel som äger samma egenskaper som den vanliga Kassiakanel vi handlar i livsmedelsbutikerna. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är i huvudsak att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än ordinär Kassiakanel har, därmed har den även starkare smak, doft och större påverkan gällande kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man i regel använder av vanlig Kassiakanel.

Ytterligare en kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Visserligen är det den äkta kanelsorten, men vad innefattar dess egenskaper är det inte alls lika slående som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är tätt släkt med varandra, men där Kassiakanel ofta är billig och lätt att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika vanligt förekommande i handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel undersökningar visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – har blodsockersänkande egenskaper. Flera som lider av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att inta kanel dagligen, särskilt människor som fortfarande inte har diagnosen diabetes, men som ligger inom farozonen, har massor att vinna av att låta kanel bli ett stående inslag i kosten. bantning i klimakteriet
.

Att sänka blodsockret är främjande för samtliga, de värsta blodsockertopparna och -dalarna frestar på systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel främjar insulinkänsligheten vilket åstadkommer att receptorerna i cellerna snabbare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och i och med att insulin är ett anabolt hormon som skapar tillväxt när det uppstår ett överskott, så reduceras således inlagringen av energi i fettvävnaden om man intar kanel.

Man får dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst omfattning av Saigonkanel med tanke på att den är så rik på kanelaldehyd.

Hur mycket Saigonkanel behövs för att erhålla effekt?

Det är en fråga som kräver ett flexibelt svar. Alla är vi olika, olika byggda, olika stora och olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man rekommendera ett intag av minde än sex gram per dag, men när det gäller Kassiakanel och Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram dagligen.

För att «få effekt», dvs. erhålla ökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så behövs inte stora mängder, men en regelbunden dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är oerhört gynnsamt – och gott!

Det är någonting man inte får glömma i jakten på hälsan – att njutningen är en mycket betydande faktor i sig och när man kommer över en så ljuvlig, naturligt mirakulös smaksättning som kanel, som är så sagolikt god, så får man helt enkelt inte låta bli att begagna den.

Den som tillämpar lågkolhydratsdieter som Atkins och LCHF har även något att vinna vid ett regelbundet intag av Saigonkanel eftersom denna mustiga krydda har visat sig stimulera kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är fortfarande inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men online är den ganska enkel att finna. Köp din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du köper håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att tappa kilon